KFUM-Spejderne på Fanø

Generalforsamling 2023

6. marts 2023 · Ikke kategoriseret · Skrevet af Fenja Gruppe

Fenja Gruppe, KFUM spejderne på Fanø, afholdt onsdag den 1. marts 2023 generalforsamling i Spejderborgen på Niels Sørensens Vej. De fremmødte ledere og forældre arbejdede sig stille og roligt gennem de punkter som generalforsamlingen, ifølge KFUM skal indeholde, og vi fik da både godkendt beretningen, regnskabet og fik valgt en ny bestyrelse og de to revisorer, vi skal have.

Referatet af generalforsamlingen og den fulde beretning kan findes her:

Referat & Beretning

For Fenja Gruppe var det absolutte højdepunkt i 2022, at vi fik 36 spejdere afsted til Spejdernes Lejr 22 i Hedeland ved Roskilde – godt hjulpet på vej af sponsorstøtte fra Fanø Brugsforening. Vi var der sammen med 32.000 andre spejdere fra ind- og udland og kom hjem med hovedet fyldt med oplevelser og meget trætte ben. Men 2022 har også budt på mange andre aktiviteter.

Sankt Hans-arrangementet ved Rindby Forsamlingshus kom til som noget nyt, men var et så godt match
med vores spejdere, at vi glæder os til at være med igen i år.

Noget helt specielt for spejderne er de traditioner, der knytter sig til at blive en ældre spejder. For når man gør det, så skal man fra én enhed til den næste fx fra Bæverne til Ulvene. I praksis foregår det sådan, at Bæverne danner en cirkel, som den spejder, der skal rykke op, skal kæmpe sig ud af, for dernæst at skulle kæmpe sig ind i cirklen af Ulve. I 2022 arrangerede vi det som en stor oprykningsfest med hele gruppen på én gang. Det var både skægt og hyggeligt, så det gør vi igen.

Vi fik i sensommeren bevilget fondsmidler fra Norlys, der gjorde det muligt for os at få Kim Madsen til at bygge den sejeste bålhytte ved Fenjagården. Udlejningen af Fenjagården er en meget vigtig indtægtskilde for Fenja Gruppe, så med den nye bålhytte, og en opdatering af al den information, der ligger om Fenjagården på nettet, håber vi, at den stigende udlejning af stedet vil fortsætte.

Vi oplever i det hele taget en god opbakning fra øens erhvervsliv, senest udtrykt med en foldbar trækvogn (sådan én har vi godt nok savnet!) som Esmark donerede til os i december.

I december opsatte og nedtog vi i øvrigt igen juletræerne i Hovedgaden for Nordby Handelsstandsforening og fik et bidrag til spejderkassen for det.

Fenja Gruppe har et godt samarbejde med kirken omkring flere aktiviteter i løbet af året. Det er fx fastelavnsarrangementet i februar, markeringen af befrielsesdagen den 4. maj med fakkeltog og kransenedlæggelse, og en række gudstjenester, hvor spejderne typisk pynter op og deltager. Det er et samarbejde, vi sætter meget stor pris på, og meget gerne vil fortsætte.

Alt i alt er Fenja Gruppe i god gænge med mange aktive spejdere, men desværre med lidt for få ledere. Så skulle du gå med en lyst til at lave bål og være mere ude i naturen, også i hverdagen, så tøv ikke med at henvende dig til os. Også selv om du ikke har spejdererfaring.