KFUM-Spejderne på Fanø

Tak for støtten til spejdernes kanotur

25. juli 2019 · Nyheder · Skrevet af Fenja Gruppe

Fenja Gruppes tropspejdere og ledere var i starten af juli på årets bedste kanotur. Nøj, hvor fik vi padlet i vinden, badet i bølgen blå, tændt bål i den lyse nat og sovet under stjernehimmel. Og for at det ikke skal være løgn, sov vi på en ny ø – hver nat! Det synes vi er noget af en bedrift.

Spejderne tjente selv penge ind til turen ved at hjælpe til ved diverse frivillige arrangementer, da vi mener, der skal ydes før der kan nydes. Dertil kunne vi også med stor glæde og stor taknemmelighed sige tak til vores sponsorer, som bidrog til kanoturen med mad, grej og penge. I bidrog til en uforglemmelig rejse for de unge. På vegne af Fenja Gruppe: tusind tak!

Første dag rejste vi til Ed i Sverige med tog og blev kørt videre nordpå af kanoudlejningsfolket. Derfra padlede vi ad Stora Le op til Mosvikøa, hvor vi den første nat kunne sove med fødderne i Sverige og hovedet i Norge. Derefter gik turen sydpå, hvor vi havde fire fulde dage på vandet, sov på øer og prøvede af fiske. En typisk dag foregik således: lederne vækkede de unge med havregrød på sengen og så padlede vi et par timer, før vi nød rugbrødsmadder ved flodens bred. Så lidt flere timers padling, hvorefter vi fandt læ for natten, byggede bivuakker, satte hængekøjen i træer og lavede en god gryderet. Derefter faldt spejderne til ro ved bålet med samtaler, fælles højtlæsning, grøn sløjd eller et spil kort. Den sjette og sidste dag gik turen hjemad fra Ed til Esbjerg i tog, og aldrig havde der været så stille. Selv lederne dejsede om.

 

De bedste spejderhilsner,

lederne